page headline img

Mala šola ajurvede, 4. predavanje

 

Vabimo vas na malo šolo ajurvede (4. predavanje). V mali šoli ajurvede bomo spoznali osnove ajurvede. Ajurveda je najstarejša oblika medicine na zemlji, prvi zapisi o ajurvedi segajo nekaj tisočletij pred rojstvo Kristusa. Je izredno celovit in natančen sistem naravne medicine, ki je lasten vsakemu človeku. Mahariši – modrec in znanstvenik na področju razvoja zavesti – je dejal, da je ajurveda zapis globoko v vsakemu od nas, zapis Naravnega zakona v naši čisti zavesti, ki je tukaj zato da nas vodi v smeri srečnega, blaženega in izpopolnjujočega življenja.

Mahariši ajurveda predstavlja najbolj vrhunsko obliko ajurvede predstavljeno v semenski, strnjeni obliki na preprost in razumljiv način. Stari vedski zapisi govorijo da so modreci dobili znanje ajurvede na hiter in nenaporen način.

S tem ciljem želimo predstaviti v Mali Šoli Ajurvedo na čimbolj preprost način namenjen vsakodnevni uporabi za lepši in prijetnejši dan.

Predavanje o osnovah ajurvede bodo potekala predvidoma enkrat mesečno.

 

KJE: V Naturoteki Maribor, Slovenska 17, Maribor

KDAJ: sreda 21.marec  2018 ob 17h

TRAJANJE: 3 šolske ure/predavanje (do 19h)

VSTOPNINA: Za strokovne delavce, ki tržijo Mahariši ajurvedo brezplačno, za ostale kotizacija 8 EUR

 

Četrto Predavanje : OSNOVE AJURVEDE – Ajurveda in čiščenje telesa

Ajurveda uči, da so nečistoče, ki se v ajurvedi imenujejo AMA – eden od pomembnejših vzrokov za nastanek vseh bolezni. Le te se kopičijo v različnih delih telesa in ustvarjajo neravnotežja doš. V mali šoli bomo pogledali kako in zakaj nastajajo nečistoče v našem telesu ter kakšne težave lahko povzročajo. Ogledali si bomo nekaj najbolj običajnih kur ajurvedskega čiščenja in povedali kdaj jih lahko izvajamo ter kakšen je njihov učinek na telo in duha. Predstavljeni bodo recepti za jedi, ki jih lahko uživamo ob čiščenje, začimbe, rastline in prehranska dopolnila Mahariši ajurvede.

 

Andrej Majes

Predavatelj je Andrej Majes, ki se z Ajurvedo in Mahariši Vedsko znanostjo ukvarja že 23 let. Svojo pot je začel med zdravilnimi rastlinami pod vodenjem svojega očeta, znanega zeliščarja Jožeta Majesa in kaj kmalu ga je pot zanesla v Mahariši ajurvedo. Končal je 2 letni študij Ajurvede v okviru Nemške akademije za ajurvedo v Nemčiji v Regensburgu pod vodstvom dr. Wolfganga Schachingerja in dr. Ernsta Schrotta ter kasneje 3 letni študij Mahariši ajurvede, ki je potekal v Mariboru in Ljubljani v okviru sodelovanja z Maharishi College of Perfect Health iz Nizozemske. Andrej vodi podjetje, ki je generalni distributer za izdelke Mahariši ajurvede v Sloveniji in ustanovitelj ter direktor Inštituta za ajurvedo, ki v Sloveniji organizira tečaje Mahariši ajurvede za zdravnike in terapevte. V letu 2018 bo Inštitut za ajurvedo skupaj z International Maharishi AyurVeda foundation in International Academy of Ayurveda v Sloveniji v Okviru ECIM – Evropskega kongresa integrativne medicine organiziral 4. mednarodni ajurveda kongres v Sloveniji. V preteklosti je aktivno kot terapevt pomagal z Mahariši ajurvedo in tehniko Nadi Vigyan – tehniko branja srčnega utripa številnim ljudem s težavami, zadnja leta pa se posveča poučevanju in svetovanju Kako z Mahariši ajurvedo zgraditi odlično počutje in prebuditi neskončen potencial Ustvarjalne inteligence in Naravnega zakona v vsakem človeku.

 

Datum objave: 27.2.2018

Kontakt: Plavica d.o.o., Zagradec 6A, 1303 Zagradec, Slovenija | Telefon: 01 620 8843, 01 7886815, 040 588 844 | Email: info@plavica.si